Noritsu Cup 2019

Karateclub Noritsu organiseert ook in 2019 weer een nieuwe editie van de Noritsu Cup, de ‘Open Nederlandse Kampioenschappen Kyokushin Karate voor jeugd, beginners en U21’. Deze vindt plaats op zondag 1 december in Gilze.

Budoshop Teejoos
Vechtsportartikelen & sportvoeding
Paletplein 13 te Tilburg
www.budoshopteejoos.nl

Infraconcepts Netherlands BV

Toonaangevende distributie van glasvezel gerelateerde producten en oplossingen voor de telecommarkt
Takkebijsters 39 te Breda
www.infraconcepts.com

Karateclub Noritsu (onder auspiciën van NKA-IFK Nederland)
Sensei Pascal van Roozendaal
E-mail: info@karateclubnoritsu.nl

Lokatie

Sporthal “Achter de Tuintjes”
Kapittelstraat 15
5126 HA  Gilze

Wedstrijdvorm

Kyokushin Karate
Jeugd: poulesysteem
Beginners en U21: afvalsysteem (knock-out/knock-down)
NB: geen hiza-geri’s naar het hoofd en trappen rechtstreeks in het aangezicht bij de jeugd en beginners

Wedstrijdduur

Jeugd: 1,5 minuut
Beginners en U21: 2 minuten (maximaal 2 verlengingen van 2 minuten)

Deelnemers

Jeugd: 8 t/m 17 jaar

Beginners:
- vanaf 18 jaar
- maximaal 3 beginners (volwassenen) wedstrijden hebben gevochten en nog geen A wedstrijden (wordt gecontroleerd op vechterspaspoort)
- t/m 1e Kyu

U21 :

- van 18 tot 21 jaar
- Let op: deze klasse is voor de ervaren wedstrijdvechters

Vechterspaspoort

Alle deelnemers dienen hun vechterspaspoort bij te hebben ter legitimatie. Zonder vechterspaspoort hebben wij het recht u van deelname uit te sluiten.

Scheidsrechters/ Coaches
Wij hopen dat elke sportschool voor minimaal één scheidsrechter kan zorgen. Deze graag op het inschrijfformulier vermelden. Voor de scheidsrechters zijn lunchpakketten beschikbaar.

Per deelnemende sportschool maximaal 4 coaches (afhankelijk van het aantal deelnemers), deze graag op het inschrijfformulier vermelden.

Alleen opgegeven scheidsrechters en coaches hoeven geen entree te betalen.

Bescherming

Jeugd: Kruis-, hoofd-, hand-, gebits- en scheen/wreef bescherming verplicht.
Beginners: Kruis-, hand-, scheen/wreefbescherming verplicht.Gebitsbescherming wordt aanbevolen maar is niet verplicht (eigen risico voor de deelnemer).
U21:Kruis- en scheen/wreefbescherming verplicht. Gebitsbescherming wordt aanbevolen maar is niet verplicht (eigen risico voor de deelnemer).

Voor dames is ook borstbescherming verplicht (cups, geen grote borstplaat).

De deelnemers dienen zelf voor hun bescherming te zorgen.

Gewichtsklasse

Jeugd: Wordt zo goed mogelijk ingedeeld volgens gewicht, lengte en leeftijd.
Heren (beginners en U21): -70 kg, -80 kg en +80 kg
Dames (beginners en U21): -65 kg en +65 kg

Zaal open

11.00 uur voor het publiek

Weging

Van 8.30 tot 10.15 uur. Deze zal net zoals vorig jaar per sportschool ingepland  gaan worden (hier krijgt u nog bericht van). Alle jeugddeelnemers dienen in karate-gi gewogen te worden.

Begin wedstrijden

Inschrijfdatum

Wij hanteren een maximum aantal deelnemers. Dus hoe eerder je inschrijft, hoe groter de kans op deelname want vol=vol. Bij geen inschrijvingen ook graag bericht.

Inschrijfgeld
€ 7,00 per ingeschreven deelnemer.

Toegangsprijs

Tot en met 12 jaar € 5,00
Vanaf 13 jaar € 8,00

Aansprakelijkheid

Karateclub Noritsu is met betrekking op de te houden kampioenschappen op geen enkele manier verantwoordelijk voor diefstal, letsel, materiaalschade enz. ontstaan op welke manier dan ook.

Door in te schrijven voor dit toernooi accepteren u en uw deelnemers deze regels. Coaches/sportschoolhouders moeten daar voor tekenen bij de weging.

Tot slot

Omdat we een gedisciplineerd en sportief toernooi willen organiseren, zijn onderstaande punten van belang:
- scheidsrechters in officieel scheidsrechters tenue
- coaches in trainingspak
- de beslissing van een scheidsrechter is bindend en onherroepelijk, ook hebben zij het recht een wedstrijd te staken als zij menen dat verder vechten onverantwoord is